Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης

Παρόλο που οι αποκριές του 2011 περάσανε κ από σήμερα ξεκινάμε την περίοδο της Σαρακοστής εμείς στα Λουσικά γιορτάσαμε τις μέρες τούτες όπως τους άρμοζαν. Με γλέντι, κρασί, μεταμφιέσεις, χορούς και διασκέδαση προσπαθώντας να λησμονήσουμε -προσωρινά έστω- τα δύσκολα κ στενάχωρα της οικονομικής κρίσης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το τσίκνισε για τα καλά συμβάλλοντας στη διατήρηση του εθίμου. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για γλέντι ήταν εκείνη η μέρα ,όπου παρά το συννεφιασμένο καιρό, δεν πτοήθηκε κανείς. Οι ψησταριές στηθήκανε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου και λίγο αργότερα το γλέντι ξεκίνησε. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε κατά το ήμισυ τα ψημένα σουβλάκια στα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου δεδομένου ότι τα σχολικά συγκροτήματα απέχουν το ένα από το άλλο. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά είχαν στίσει το δικό τους γλέντι στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου. 

Να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που εθελοντικά βοήθησαν στο ψήσιμο, στη μεταφορά και στο συμμάζεμα στο τέλος της γιορτής. Και του χρόνου με υγεία και όλους τους χωριανούς. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση




Αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιτυχία διενεργήθηκε ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Σουδενιωτών όπως αυτός είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενη δημοσίευση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποστέλλει τους  χαιρετισμούς του. Κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους συντοπίτες έχει την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα για τον τόπο μας απ' όσα καθένας χωριστά.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: